Creatine door je kwark vermengen: Kan dit?

Gepubliceerd door Johan op

creatine door kwark mengen

Maak jij elke dag gebruik van creatine? Dan wil je het creatine supplement wellicht eens anders innemen dan met een glas water. Veel sporters vragen zich bijvoorbeeld af of je creatine door kwark kunt mengen.

In dit artikel lees je of creatine door kwark vermengd kan worden. Verder lees je wat de voordelen en nadelen zijn van creatine in je kwark doen. 

Zo weet jij na dit artikel of creatine door je kwark vermengen een aanrader is of niet.

Wordt creatine vaak in kwark verwerkt?

De meeste sporters vermengen hun creatine in water of sap. Ook wordt creatine door gebruikers vaak in een proteïneshake verwerkt. Echter gebruiken steeds meer sporters ook kwark om hun creatine in te nemen.

Online lees je namelijk steeds meer verhalen van sporters die hun creatine door kwark vermengen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende soorten kwark, met of zonder extra smaakstoffen.

De meest gebruikte soort kwark om creatine in te vermengen is magere kwark zonder smaakstoffen.

Voor de werking van creatine maakt het overigens niet uit waarin je het vermengt. Kwark zal de effectiviteit van creatine op geen enkele manier verminderen.

De voordelen van creatine door je kwark vermengen

Het vermengen van creatine door je kwark heeft verschillende voordelen. Het is natuurlijk een makkelijke manier om je ontbijt en je creatine inname te combineren.

Allereerst is creatine makkelijk te vermengen met kwark. Creatine poeder zal niet gaan klonteren als je het in kwark vermengt. Je zult dus niet eens doorhebben dat er creatine in je kwark zit.

Ook blijft de smaak van je kwark hetzelfde als voorheen. Creatine poeder is namelijk smaakloos te verkrijgen. Je kwark zal dus niet opeens raar gaan smaken als er creatine doorheen zit.

Want zeg eerlijk, gewoon een smaakloos creatine drankje is niet heel lekker, toch? Toch kan je dan ook kiezen voor creatine met een smaakje.

Eventuele nadelen

Toch heeft creatine door kwark vermengen ook wat nadelen. Deze nadelen zijn gelukkig niet erg, maar toch is het goed om ze te benoemen.

Zo nemen de meeste mensen hun kwark in de ochtend of middag. In de avond eten de meeste sporters namelijk een vaste maaltijd. Hierdoor kun je creatine niet voor het slapen innemen als je het vermengt met kwark.

Of je dit als een echt nadeel moet zien, is aan jou.

Doen of niet?

Uiteindelijk is creatine door je kwark vermengen zeker iets wat je kunt doen. Het is namelijk een makkelijke manier om je ontbijt en creatine inname gelijktijdig te nuttigen.

Ook zorgt de creatine in je kwark niet voor klonten of een aparte smaak.

Het is uiteindelijk aan jezelf of je creatine in je kwark wilt mengen. Qua werking verandert er in ieder geval niets!


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *