Is creatine gevaarlijk of slecht voor je?

Gepubliceerd door Johan op

is creatine gevaarlijk of slecht voor je

Maak jij je druk of creatine gevaarlijk voor je kan zijn? Dan ben je zeker niet de enige. Meerdere creatinegebruikers vragen zich namelijk af of creatine slecht voor je is. 

Je komt erachter in dit artikel of creatine slecht voor je is. Verder lees je of creatine ook gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid.

Tenslotte wordt de mening van wetenschappers over de gevaren van creatine uitgelicht.

Zo weet jij na dit artikel of creatine slecht of zelfs gevaarlijk voor je is.

Kan creatine slecht voor je zijn?

Veel gebruikers van creatine zijn dus bang dat het supplement slecht is voor je gezondheid. Dit komt vooral door verschillende wilde verhalen en online artikelen die de ronde doen. 

Gelukkig is dit onzin, want creatine is voor bijna iedereen veilig om te gebruiken. Het heeft juist vele gezondheidsvoordelen.

Alleen als je bepaalde gezondheidsproblemen hebt kan creatine in zeldzame gevallen slecht voor je zijn.

Zo kan creatine slecht voor je zijn als je een nierziekte of andere nieraandoening hebt. Creatine wordt door je nieren namelijk gefilterd en opgenomen in je bloed.

Verder kan creatine ook slecht voor je zijn als je diabetes hebt. Creatine en diabetes hebben namelijk allebei een verhogend effect op je bloeddruk.

Hierdoor kunnen diabetespatiënten die creatine gebruiken bijvoorbeeld last krijgen van lichte hartkloppingen.

Heb je een medische aandoening en twijfel je of je creatine veilig kunt gebruiken? Check dit altijd even voordat je begint met het gebruiken ervan.

Voor wie is creatine gevaarlijk?

Creatine is eigenlijk voor zo goed als niemand gevaarlijk. Het supplement is namelijk lichaamseigen en komt ook voor in verschillende soorten voeding

In sommige gevallen wordt het gebruik van creatine wel afgeraden. Als je bepaalde bloeddrukmedicatie gebruikt is creatine bijvoorbeeld geen goed idee.

Het is ook dan niet gevaarlijk om creatine te gebruiken, maar ook niet helemaal gezond.

Raadpleeg altijd een dokter als je niet zeker weet of creatine geschikt is voor jou. Zo weet je zeker dat je creatine op een veilige en prettige manier gebruikt.

Wat zeggen wetenschappers?

Ook wetenschappers hebben uitgebreid gekeken naar de werking en potentiële risico’s van creatine. Eigenlijk zijn alle experts het eens over het feit dat creatine ongevaarlijk is.

Sterker nog, voor de meeste mensen is het gebruik van creatine zelfs gezond!

Volgens experts heeft creatine namelijk veel voordelen op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Zo kan creatine het functioneren van je hersenen positief beïnvloeden.

Conclusie

Je kunt dus wel stellen dat creatine zeker niet gevaarlijk is. Voor bijna iedereen heeft creatine zelfs een positief effect op je gezondheid. 

Wel zijn er dus situaties waarin creatine niet altijd wordt aangeraden. Het supplement is dan alsnog ongevaarlijk, maar kan in dat geval wel milde klachten opleveren.

Wil jij creatine in gaan nemen? Je kunt creatine dus zeker gebruiken zonder dat je gezondheid in gevaar komt! Kies uiteraard altijd voor een product met een goede kwaliteit.

Er zijn gelukkig voldoende goede creatine soorten op de markt.

Twijfel je door bepaalde medische aandoeningen of dit ook voor jou geldt? Check dit dan even voordat je begint met het gebruiken van creatine.


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *