Creatine gebruiken voor hardlopen: Zin of onzin?

Gepubliceerd door Johan op

creatine hardlopen

Creatine is populair onder krachtsporters, omdat het een positief effect heeft op je spieren. Maar is creatine ook goed voor duursporters?

In dit artikel lees je over de effecten van creatine voor hardlopen en andere duursporten.

Je leest wat het nut is van creatine voor duursporters. Verder lees je meer over de effecten van creatine op specifieke soorten duursport.

Heeft creatine zin voor duursporters?

Creatine is een zeer nuttig supplement voor duursporters. Het supplement zorgt namelijk voor meer uithoudingsvermogen in je spieren.

Hierdoor zul je allereerst minder last hebben van verzuring. Dat houdt in dat je spieren minder snel overbelast zullen aanvoelen. Daardoor zul je lange afstanden makkelijker volhouden.

Verder zul je tijdens en na je training minder last hebben van spierpijn. Creatine zorgt namelijk voor een beter onderhoud en herstel van je spieren.

Zelfs na lange hardlooptochten of fietstochten zul jij minder last hebben van kramp of spierpijn.

De effecten van creatine op populaire duursporten

Bij iedere vorm van duursport is creatine erg nuttig. Toch zijn er soorten duursporters die meer gebruik maken van creatine dan anderen.

Hieronder lees je voor welke duursporten creatine voornamelijk wordt gebruikt.

Hardlopen

Allereerst is creatine onder hardlopers erg populair. Tijdens het hardlopen zorgt creatine namelijk voor een betere balans in je beenspieren. Je zult bijvoorbeeld minder last krijgen van je benen en billen.

Tijdens het hardlopen gebruik je uiteraard je benen. Echter worden ook je billen tijdens het lopen flink belast. Creatine zorgt ervoor dat je minder last krijgt van deze spieren. 

Creatine heeft snel effect op het uithoudingsvermogen van je spieren, namelijk al na enkele dagen. Hierdoor is de werking van creatine tijdens het hardlopen dus effectief.

Wielrennen

Tijdens het wielrennen gebruik je voornamelijk je bovenbenen en kuiten. Dit zijn nu net de spieren die het vervelendst zijn om spierpijn in te krijgen. Ook zijn dit de spieren waar je het snelst kramp in krijgt.

Creatine zorgt er tijdens het wielrennen echter voor dat je minder snel spierkramp krijgt. Je beenspieren en kuiten worden namelijk voorzien van extra energie dankzij creatine.

Ook na je training zul je minder last hebben van spierpijn dankzij creatine.

Conclusie: Nuttig of niet?

Creatine zorgt tijdens het hardlopen voor meer uithoudingsvermogen en minder kramp. Ook bij andere variaties van duursport zal creatine je trainingsniveau verhogen.

Zo is creatine tijdens het wielrennen goed om kramp en verzuring in je kuiten te verminderen. Hierdoor zul je langer kunnen blijven fietsen.

Ben jij duursporter en wil je creatine gaan gebruiken? Dan is dit dus zeker een aanrader.


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *