Wat is de invloed van creatine op je hersenen?

Gepubliceerd door Johan op

invloed creatine op de hersenen

Wil jij creatine gebruiken? Dan weet je vast dat het supplement een positief effect heeft op je spiermassa. Creatine heeft echter ook effect op je hersenen.

In dit artikel lees je wat de effecten van creatine zijn op je hersenen. Verder lees je of er risico’s zijn voor je hersenen door creatine. 

Zo weet jij na dit artikel hoe jouw hersenen reageren op creatine en of het raadzaam is om dit te gebruiken.

De voordelen van creatine voor je hersenen

Creatine heeft verschillende voordelen voor je lichaam, waar vooral mannen gebruik van maken. Tegenwoordig is creatine echter ook bij vrouwen populair, vanwege de vele lichamelijke voordelen.

Naast lichamelijke voordelen heeft creatine echter ook een positief effect op je hersenen. Hieronder lees je wat deze specifieke voordelen van creatine op je hersenen zijn.

Een beter geheugen

Allereerst zorgt creatine voor een beter geheugen. Als je ouder wordt, gebeurt het vaak dat je geheugen slechter wordt. Vooral als je ouder wordt, zal creatine dus helpen om je geheugen intact te houden. 

Mannen hebben vaak een slechter geheugen dan vrouwen als ze ouder worden, blijkt uit onderzoek. Creatine is daarom vooral voor mannen erg nuttig om het geheugen te verbeteren.

Het is natuurlijk niet zo dat je door creatine niets meer vergeet. Creatine ondersteunt je hersenen alleen, waardoor je dingen beter zult onthouden.

Een hogere concentratie

Verder helpt creatine je bij het verbeteren van je concentratie. Je hersenen zullen door creatine worden ondersteund in momenten dat jij focus nodig hebt. 

Tijdens krachttrainingen helpt deze concentratie je bijvoorbeeld bij het focussen op een oefening. Hierdoor kun je de handelingen van een oefening beter uitvoeren.

Dit heeft een positief effect op hoe je je spieren stimuleert, waardoor ze sneller groeien.

Creatine is voor je hersenen ook nuttig om tijdens stressvolle momenten de focus te bewaren. Als er veel om je heen gebeurt, zul je sneller de concentratie verliezen.

Creatine helpt je hersenen echter om de focussen op de belangrijke dingen.

Kan creatine je brein negatief beïnvloeden?

Sommige mensen zijn bang dat creatine je brein negatief kan beïnvloeden. Online zijn wat verhalen te vinden dat creatine gevaarlijk zou kunnen zijn voor je hersenfuncties. Deze verhalen zijn echter totale onzin.

Je hersenen zullen alleen positief worden beïnvloed door creatine. Creatine is namelijk een natuurlijke stof die normaal gesproken ook in je lichaam zit.

Creatinesupplementen zorgen er alleen voor dat de voordelen van creatine op je hersenen worden verbeterd.

Conclusie

Creatine is dus zeker goed voor je hersenen. Verschillende breinfuncties worden door creatine positief beïnvloed. Zeker als je ouder wordt, zal creatine je hersenfuncties verbeteren en intact houden.

Er zijn daarnaast geen negatieve effecten voor je hersenen door creatine te vinden. Het gebruiken van creatine is dus veilig en geeft je eigenlijk vooral voordelen.


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *