Creatine in pre workout: Is het zinvol?

Gepubliceerd door Johan op

creatine in pre workout

Veel mensen die aan krachtsport en duursport doen maken graag gebruik van creatine. Daarnaast is pre workout ook erg populair onder andere sporters.

Tegenwoordig kun je ook supplementen kopen waarbij de creatine in de pre workout is verwerkt.

Dit lijkt ideaal, of toch niet?

In dit artikel lees je alles over de pre workout met creatine. De voor- en nadelen van creatine in pre workout worden beschreven en verder lees je meer over de ervaringen van gebruikers.

Na dit artikel weet jij dus of creatine in pre workout zinvol is of dat je creatine beter los kunt kopen.

De 3 beste opties & toelichting

Er zijn veel soorten pre workout supplementen te vinden waarin creatine is verwerkt. Ook grote merken verkopen tegenwoordig pre workout met creatine. 

Hieronder vind je een overzicht met de populairste supplementen waarbij creatine in de pre workout is verwerkt:

  1. Cellucor C4 Pre Workout met creatine
  2. Applied Nutrition ABE Ultimate Pre Workout
  3. FTW Nutrition Pre Workout met creatine

Het gebruik van pre workout met creatine heeft voordelen en nadelen. Deze voordelen en nadelen worden hieronder in detail uitgelicht.

Voordelen

Allereerst heeft pre workout met creatine een aantal voordelen. Zo zorgt creatine in pre workout voor een snelle inname van beide soorten supplementen. Je hoeft namelijk slechts één supplement te nemen.

Verder zorgt creatine in pre workout ervoor dat je minder geld hoeft uit te geven. Je hoeft namelijk geen losse creatine naast je pre workout te kopen.

Tenslotte heeft de pre workout met creatine vaak een frisse smaak. Dit maakt het lekkerder om te gebruiken dan de smaakloze creatinepoeder of creatine pillen.

Nadelen

Toch heeft het gebruik van pre workout met creatine ook wat nadelen. Het grootste nadeel is dat de creatine niet in pure vorm wordt ingenomen.

Hoe puurder de creatine is, hoe beter het effect gaat zijn. De puurste creatinevariant is overigens creatine monohydraat.

Verder bevat pre workout lagere doseringen creatine, omdat er ook andere bestanddelen in het supplement zitten. Losse creatinesupplementen zijn beter te doseren, waardoor de effecten vaak beter zijn.

Tenslotte kun je pre workout met creatine moeilijk vermengen met shakes of sappen. Pre workout heeft van zichzelf namelijk al een sterke smaak.

Smaakloze creatine kun je dus makkelijker vermengen met bijvoorbeeld eiwitshakes of kwark.

Wat vinden gebruikers van creatine in pre workout?

Ook andere gebruikers hebben online hun mening gegeven over creatine in pre workout. Veel gebruikers zijn gematigd positief over pre workout met creatine.

Sommige gebruikers vinden pre workout met creatine zelfs onnodig.

De hoofdreden dat niet iedereen creatine in pre workout waardeert, is de dosering. Een schepje pre workout bevat namelijk te weinig creatine om het gewenste effect te bereiken.

Veel gebruikers nemen daarom alsnog losse creatinesupplementen naast hun pre workout. 

Om de effecten goed te merken heb je dagelijks een hoeveelheid van 3 tot 5 gram creatine nodig. Pre workout supplementen kunnen deze dosering simpelweg niet altijd bieden.

Verder gebruiken de meeste mensen pre workout niet dagelijks. Creatine moet je daarentegen wel elke dag innemen voor de beste resultaten, zelfs op rustdagen.

Pre workout op rustdagen innemen, zorgt echter voor een onnodige energieboost.

Creatine in pre workout verwerken of apart innemen? Conclusie

Veel merken kiezen er dus voor om creatine in pre workout te verwerken. Toch is pre workout met creatine niet altijd even effectief. Daarom kun je pre workout en creatine beter apart van elkaar gebruiken.

De dosering creatine die je nodig hebt zit vaak namelijk niet in pre workout. Om je dagelijkse inname hoog genoeg te krijgen, heb je meestal namelijk 2 doseringen nodig.

Hierdoor zul je bijvoorbeeld te veel stimulerende ingrediënten binnenkrijgen.

Het advies is dan ook om creatine gewoon los te kopen. Zo kun je ook op dagen dat je niet sport gewoon creatine gebruiken.

Klik op de knop hieronder om de beste creatine supplementen te bekijken:


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *