Creatine innemen met thee of koffie – Verstandig of niet?

Gepubliceerd door Johan op

creatine in thee of koffie

Creatine is een supplement dat meestal wordt vermengd in water of sap. Ook vermengen sporters het weleens in hun eiwitshake of pre workout.

Maar kun je creatine ook in thee of koffie verwerken? Dat lees je in dit artikel.

De effecten van creatine in thee worden onder andere benoemd. Hierbij lees je of de effecten van creatine in thee daadwerkelijk anders zijn. 

Verder lees je meer over de combinatie van creatine en koffie. Hierbij wordt de gezamenlijke werking van creatine en cafeïne uitgelicht.

Zo weet jij straks dus of creatine ook met koffie of thee genomen kan worden!

Creatine in thee – Zijn de effecten anders?

In principe is het geen probleem om je creatine te vermengen met thee. Er zijn zelfs mensen die beweren dat creatine makkelijker oplost in een hete drank.

Hierdoor is thee dus juist nuttiger om je creatine mee in te nemen. Er zijn namelijk genoeg situaties waarin creatine niet goed oplost.

Thee kun je in meerdere variaties krijgen. Zo kun je gebruik maken van groene thee of zwarte thee. Ook kun je kiezen voor thee met een fruitsmaakje. In al deze gevallen zal het effect van creatine volledig hetzelfde blijven.

Wel is het belangrijk om je thee niet te lang te laten staan. Er zijn namelijk minimale bewijzen dat creatine na enkele uren verwarmd te zijn, effectiviteit verliest. Hierbij gaat het echter wel om enkele uren.

Drink thee met creatine dus uit een mok en bewaar het niet in een thermoskan. Zo blijft de effectiviteit van het supplement optimaal.

Creatine in koffie – Kan cafeïne samen met creatine?

Ook in koffie is creatine zonder problemen te vermengen. Je kunt de cafeïne uit koffie zonder enkel risico tegelijk met creatine gebruiken.

Er zijn namelijk genoeg supplementen, zoals bijvoorbeeld pre workout waarin creatine en cafeïne worden samengevoegd.

Wel is het zo dat er minimaal bewijs is dat creatine en cafeïne elkaar tegenwerken. 

Deze bewijzen zijn echter ongefundeerd en worden door anderen weer tegengesproken. Ook werden er in de onderzoeken slechts een paar mensen gebruikt als proefkonijn.

Daarnaast werd er in deze onderzoeken gebruik gemaakt van enorm lage doseringen creatine en cafeïne. Hierdoor is het onderzoek niet echt betrouwbaar en ook niet representatief.

Creatine in thee of koffie, is het mogelijk?

Waarschijnlijk kan het dus geen kwaad om creatine in thee of koffie te vermengen. Zeker bij thee is er geen bewijs dat de werking van creatine er minder van wordt.

Bij koffie is er dus minimaal bewijs dat de effectiviteit van creatine er minder van wordt. Toch zijn er ook genoeg mensen die deze onderzoeken tegenspreken.

Wil jij creatine met thee of koffie vermengen? Dan kan dit gewoon, al kun je voor de zekerheid ook een glaasje water gebruiken.


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *