Lost je creatine niet op? Oorzaken & oplossingen

Gepubliceerd door Johan op

creatine lost niet op

Gebruik jij creatine? Dan heb je het vast weleens meegemaakt dat je creatine niet oplost. Dat is natuurlijk erg vervelend, omdat er dan creatine overblijft in je drankje of shake.

In dit artikel lees je waarom creatine soms niet goed oplost. Ook lees je wat je kunt doen om creatine beter op te laten lossen.

Met deze handige informatie en tips is dit vervelende probleem opgelost.

Waarom lost mijn creatine niet op?

Er zijn verschillende redenen waarom creatine niet helemaal oplost. De meeste sporters benoemen dat zij dit probleem weleens hebben gehad. 

Allereerst kan het zo zijn dat je creatine over datum is. In dat geval is er een grote kans dat je creatine gaat klonteren. Deze klonten lossen dan weer slecht op in je water of sap.

Verder kan het zijn dat er vocht bij je creatine is gekomen. In dat geval gaat je creatinepoeder ook klonteren en zal het minder makkelijk vermengd worden.

Zeker als je creatine in je kwark stopt, zullen de klonten goed merkbaar blijven.

Handige tips

Bij standaard creatinepoeder maakt het niet zo uit of het goed vermengd. Deze creatine is toch smaakloos, in tegenstelling tot bijvoorbeeld pre workout met creatine.

Creatine met smaak heeft, als het slecht vermengd is, echter een onprettige smaak bij het innemen.

Het liefst wil je echter dat je creatine in alle gevallen goed vermengd is. Om te zorgen dat dit gebeurt kun je een aantal dingen doen:

De verhouding aanpassen

Allereerst is het belangrijk om je creatine in een juiste verhouding te vermengen. Als je creatinepoeder bijvoorbeeld 50/50 vermengt met water, zal de creatine slecht opgelost kunnen worden.

Daarom is het goed om je creatinepoeder te vermengen met minimaal 30cl water of sap. Als je creatine in een shake doet, kun je beter gaan voor ongeveer 50cl.

Een shake heeft meestal namelijk een dikkere structuur, waardoor de creatine minder makkelijk oplost.

Vermengen met thee of koffie

Verder kun je gebruik maken van koffie of thee als je creatine beter wilt vermengen. Er zijn namelijk bewijzen dat creatine makkelijker oplost in heet water.

Je kunt creatine wel beter vermengen met thee dan met koffie. Er zijn namelijk onderzoeken gedaan dat koffie de werking van creatine vermindert.

Die onderzoeken zijn niet helemaal betrouwbaar, maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen.

Conclusie

De oplossing is dus eigenlijk dichterbij dan je denkt! Volg de tips uit dit artikel op en het probleem van klonterende creatine is al opgelost.


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *