Creatine met smaak: Top 3 & aandachtspunten

de beste creatine met smaak

Creatine is een welbekend supplement onder krachtsporters. Meestal is deze creatine smaakloos en daardoor overal in te vermengen. Tegenwoordig kun je echter ook creatine met smaakstoffen kopen.

Hieronder vind je alvast een overzicht van de beste soorten creatine met smaak:

  1. XXL Nutrition Creatine Monohydraat
  2. Muscle Concepts Creapure
  3. MyProtein creatine monohydrate

In dit artikel lees je meer over de werking en voordelen van creatine met smaak. Hierbij wordt creatine met smaak onder andere vergeleken met de smaakloze varianten.

Ook lees je wat gebruikers vinden van creatine met smaakstoffen. Lees snel verder!

Wat is creatine met smaak en wat zijn de voordelen?

Creatine met smaak is eigenlijk niets anders dan creatinepoeder waar smaakstoffen aan zijn toegevoegd.

Hierdoor krijgt de creatine een smaakje als je het vermengt met water. Creatine met smaak is over het algemeen even duur als smaakloos creatinepoeder. 

Vaak zijn de toegevoegde smaakstoffen bij deze creatine erg fruitig. Zo zijn er creatine supplementen beschikbaar met watermeloensmaak, citroensmaak en bessensmaak.

Hieronder lees je een aantal voordelen van creatine met smaak.

Voordelen van creatine met smaak

Creatine met smaak is allereest lekkerder om te drinken. Als je het supplement vermengt met water, krijg je een soort fruitig drankje. Hierdoor smaakt je glas water niet zo ‘saai’ en is het creatinegebruik prettiger.

Verder kun je gemakkelijk variëren tussen verschillende creatinesmaken. De ene keer koop je bijvoorbeeld creatine met citroensmaak en de volgende keer met sinaasappelsmaak. Hierdoor blijft het gebruik van creatine afwisselend en leuk.

Werkt creatine met smaak hetzelfde als normale creatine?

Creatine met smaak werkt in principe hetzelfde als normale creatine. Er zijn alleen wat extra stoffen toegevoegd om de creatine een smaak te geven. Hierdoor is creatine met smaak niet 100% puur, maar het effect is niet minder.

Het is belangrijk dat je van creatine met smaak ook 3 tot 5 gram neemt. Net als bij gewone, smaakloze creatine is dit de ideale dosering per dag.

Gebruikerservaringen en beoordelingen

Online zijn veel reviews te vinden van gebruikers die creatine met smaak hebben geprobeerd. Zij zijn bijvoorbeeld overgestapt van smaakloze creatine om eens iets anders te proberen.

Allereerst benoemen veel gebruikers dat het nemen van creatine met smaak lekkerder is. Hun smaakloze glas water verandert dankzij de creatine met smaak in een fruitig drankje. Hierdoor is het nemen van creatine voor veel mensen prettiger.

Ook benoemen gebruikers dat zij qua werking geen verschillen merken met smaakloze varianten.

Toch schrijven veel gebruikers dat zij smaakloze creatine beter vinden. Deze creatine is namelijk veel makkelijker te vermengen met verschillende vloeistoffen, zeggen zij. Daarnaast vermengen veel sporters hun creatine toch al in een shake, sapje of kwark.

Waar moet ik op letten als ik creatine met smaak gebruik?

Creatine met een smaakje is gelukkig makkelijk te gebruiken. Het supplement is namelijk eenvoudig te vermengen met water. Het gebruik van gewoon creatinepoeder is dus hetzelfde als dat van creatine met een smaakje.

Toch zijn er wat dingen om op te letten als je creatine met smaak gebruikt. Hieronder vind je een aantal aandachtspunten bij het gebruik van creatine met smaakstoffen.

Houdbaarheid in de gaten houden

Allereerst is het goed om de houdbaarheid van de creatine met smaak te controleren. Creatine met een smaakje gaat namelijk sneller over de datum dan smaakloze creatine.

De smaakstoffen zijn vaak namelijk minder lang houdbaar.

Om de creatine met smaak lang te bewaren, maak je gebruik van een droge opbergplek. Hoe droger je creatine met een smaakje bewaart, hoe beter. Hierdoor kan er namelijk geen vocht bij je creatine komen. 

Ook is het goed om de creatine met smaak op kamertemperatuur te bewaren. Dit voorkomt namelijk dat je creatine gaat klonteren. Niet geklonterde creatine kun je goed blijven vermengen in water.

Minder variatie in mengen met vloeistoffen

Het is verder zo dat je creatine met smaak vooral vermengt met water. Water is namelijk smaakloos, wat de smaakstoffen van je creatine ten goede komt.

Daarnaast kan je creatinedrankje vies smaken als je de creatine met smaak vermengt met sap. Sap heeft namelijk ook een zoete smaak, die de smaakstoffen van creatine wellicht overtreft.

Hierdoor krijg je een soort mierzoete en raar smakende creatinecocktail.

Is het de aankoop waard?

Creatine met smaak is zeker een waardevol supplement. Het is even effectief als smaakloze creatine en kost meestal hetzelfde.

Ook zijn gebruikers erg positief over de werking van creatine met smaak. Wel benoemen zij dus dat je creatine met een smaakje alleen met water kunt vermengen.

Hierdoor kun je dit type creatine niet zo snel in een shake of sportdrankje vermengen, mits je natuurlijk bijvoorbeeld eiwitpoeder zonder smaak gebruikt.

Toch is creatine met een smaakje zeker geen slecht creatinesupplement. Als jij creatine altijd met water inneemt en dit misschien niet zo lekker vindt, is creatine met smaak zeker iets voor jou.