Creatine op een lege maag nemen: Doen of niet?

Gepubliceerd door Johan op

creatine op een lege maag

Gebruik jij creatine in de ochtend? Dan komt het vast weleens voor dat je creatine op een lege maag inneemt. Waarschijnlijk heb je je weleens afgevraagd of dit gevolgen heeft.

In dit artikel lees je of je creatine op een lege maag kunt innemen. Hierbij lees je meer over de effecten op je lichaam en op de uiteindelijke werking.

Verder lees je welke soorten creatine je niet op een lege maag moet innemen. Lees snel verder!

Kun je creatine op een lege maag innemen?

Het is gewoon mogelijk om creatine op een lege maag in te nemen.

Het heeft namelijk geen grote nadelige gevolgen als je creatine voor je ontbijt inneemt. Sommige sporters vinden het zelfs beter om niets gegeten te hebben voor je creatine hebt genomen.

Hieronder lees je wat de effecten zijn van creatine innemen op een nuchtere maag. 

Effect op je lichaam

Allereerst heeft het innemen van creatine op een nuchtere maag effect op je lichaam. Je zult de effecten van creatine volgens sommige sporters bijvoorbeeld sneller merken. 

Wel raden mensen aan om na het innemen van creatine meteen iets te eten. In sommige gevallen kan creatine anders diarree of buikpijn veroorzaken.

Verschil in werking

In principe werkt creatine hetzelfde als je het voor of na je eten inneemt. Het supplement werkt namelijk vooral op de lange termijn.

Wel wordt creatine op een lege maag waarschijnlijk sneller opgenomen in je bloed.

Om je spieren te laten groeien maakt het echter niet uit wanneer je creatine neemt. Als jij creatine liever na een maaltijd inneemt zul je er evenveel effect van merken. 

Welke soorten creatine kun je beter niet op een lege maag nemen?

Sommige soorten creatine kun je beter niet op de nuchtere maag nemen.

Zeker pre workout waarin creatine zit verwerkt kun je beter na een maaltijd innemen. Pre workout op de lege maag kan namelijk zorgen voor buikklachten en andere nare bijwerkingen.

Verder vinden veel sporters het fijn om creatine pillen te nemen na een maaltijd. Er zijn overigens geen bijwerkingen gekoppeld als je creatine pillen voor een maaltijd neemt.

Het komt vooral doordat je pillen beter kunt inslikken na een maaltijd. Je keel is dan al wat vochtiger en daardoor slik je een capsule makkelijker door.

Creatine op een lege maag, doen of niet?

Creatine op een lege maag innemen is geen probleem. Volgens sommige mensen is het zelfs beter om creatine op een nuchtere maag te gebruiken. Hier zijn echter weinig grote bewijzen voor.

Voor de werking op lange termijn maakt het niet uit wanneer je creatine gebruikt. Je spiermassa zal altijd evenveel toenemen, als je de creatine maar dagelijks neemt.

Bepaal dus zelf wanneer je creatine wilt nemen. Je kunt creatine in ieder geval zonder risico’s op een lege maag gebruiken.


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *