Wel of geen creatine op rustdagen nemen?

Gepubliceerd door Johan op

creatine op rustdagen

Gebruik jij creatine voor of na het sporten? Dan heb je vast weleens meegekregen dat je creatine ook op je rustdagen moet nemen. In dit artikel lees je waarom je creatine ook op rustdagen neemt.

Welke voordelen heeft het nemen van creatine op rustdagen? En wat gebeurt er in je lichaam als je de creatine niét gebruikt op rustdagen?

Je komt het allemaal te weten in dit artikel. Lees snel verder!

Waarom nemen sporters creatine op rustdagen? De voordelen

Creatine wordt door sporters al jarenlang iedere dag gebruikt. Vooral voor je spiergroei heeft creatine namelijk enorm veel voordelen.

Om de voordelen het beste te merken, gebruiken sporters creatine het liefst dagelijks.

Hieronder lees je wat de voordelen zijn van creatine innemen op rustdagen. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen de fysieke en mentale voordelen.

Behoud van spiermassa en spierkracht

Allereerst zorgt creatine op rustdagen ervoor dat je je spiermassa en spierkracht beter behoudt. Zeker tijdens het droogtrainen zorgt creatine ervoor dat je spiermassa behouden blijft.

Op het spierbehoud te optimaliseren, is creatine op rustdagen nemen essentieel. Zo zorg je namelijk voor een stabiel creatinepeil in je lichaam.

Dit constante creatineniveau zorgt ervoor dat er altijd voldoende creatine in je spieren zit.

Voordelen voor je mentale gezondheid

Creatine op rustdagen innemen is ook erg nuttig voor je mentale gezondheid. Het is namelijk bewezen dat creatine een positief effect heeft op je hersenen

Zo zorgt een dagelijkse inname van creatine voor een beter geheugen. Zeker als je ouder wordt, zal creatine op rustdagen innemen je geheugen intact houden.

Je zult kleine dingen minder snel vergeten en hierdoor meer structuur in je leven behouden. Creatine boven je 40e gebruiken is daarom geen slecht idee.

Verder geeft creatine je meer rust en focus tijdens je dagelijkse bezigheden. Ook op rustdagen zul jij door creatine dus meer concentratie hebben tijden bijvoorbeeld je werk.

Dit is natuurlijk hartstikke prettig voor je algehele gemoedstoestand.

Geen creatine op rustdagen – De gevolgen

Als je creatine niet op rustdagen gebruikt zal het supplement alsnog nuttig zijn. De gevolgen zijn dus niet zo negatief dat de creatine helemaal niet meer werkt.

Toch zal het niet gebruiken van creatine op rustdagen de effecten flink verminderen.

Zo zul je vooral in je spierkracht en spiervolume minder snel progressie boeken. Je zult je niveau wel verhogen, maar niet zo snel als je eigenlijk zou kunnen.

Om echt gespierder te worden is het dagelijks gebruik van creatine dus een aanrader.

Om de resultaten van creatine optimaal te merken, zul je het creatinesupplement dus dagelijks moeten gebruiken!


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *