Creatine poeder: Wat is het, voordelen en advies

Gepubliceerd door Johan op

alles over creatine poeder

Wil jij creatine poeder gaan gebruiken? Dan ben je zeker niet de enige. Veruit de meeste sporters maken gebruik van creatine in poedervariant.

Je komt in dit artikel te weten waarom de meeste merken creatine poeder verkopen in plaats van bijvoorbeeld pillen.

Ook lees je wat de specifieke voordelen zijn van creatine poeder ten opzichte van andere creatinesoorten.

Tenslotte lees je wat experts uit de fitnessindustrie zeggen over de werking van creatine poeder. Zo weet jij na dit artikel waarom creatine in poedervorm zo populair is en of dit geschikt is voor jou.

Waarom bestaat creatine meestal uit poeder?

Over het algemeen bestaan kant en klare creatinesupplementen uit poeder. Eigenlijk is dit vrij logisch, omdat synthetische creatine in basisvorm ook poeder is.

Voor producenten is het dus makkelijker en voordeliger om de creatine als poeder te verkopen. Het maken van tabletten of capsules kost de producent simpelweg extra tijd.

Hoe je de creatine inneemt, maakt voor de effectiviteit weinig uit. Alle creatine supplementen worden in je lichaam namelijk omgezet in creatine fosfaat.

Creatine fosfaat is de natuurlijke stof waardoor je spieren meer kracht en uithoudingsvermogen krijgen.

Voordelen van creatine poeder ten opzichte van pillen

Qua werking zijn creatine pillen eigenlijk hetzelfde als creatine poeder. Toch zitten er een aantal voordelen aan creatine poeder ten opzichte van pillen.

Hieronder lees je meer over de voordelen van creatine poeder:

Gevarieerd in te nemen

Creatine poeder kun je op meerdere manieren innemen. Pillen kun je namelijk alleen innemen met water of sap. Creatine poeder is daarentegen ook te vermengen in voeding, zoals door de kwark.

Zeker als je smaakloze creatine poeder hebt, kun je deze op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je het creatine poeder vermengen met fruitige smoothies of andere sportdrankjes.

Wil je liever creatine met een smaakje? Ook daar zijn tegenwoordig voldoende, lekkere opties in.

Goedkopere prijs

Daarnaast is creatine poeder meestal goedkoper dan tabletten of capsules. Goedkope creatine is overigens vaak alsnog van zeer goede kwaliteit.

Creatine poeder is voor dezelfde prijs vaak in grotere hoeveelheden te krijgen dan creatine pillen. Een potje creatine poeder gaat meestal een halfjaar mee, terwijl pillen maximaal 3 maanden meegaan. 

Wat zeggen experts over creatine poeder?

Ook fitness experts hebben zich gebogen over de werking van creatine poeder. Overigens zien ook experts geen verschil tussen de effecten van creatine poeder of creatine pillen.

Wel raden experts creatine poeder aan, omdat dit simpelweg voordeliger is.

Volgens experts is creatine poeder voor de meeste sporters erg nuttig. Wel kan creatine poeder zorgen voor gewichtstoename, wat in sommige sporten onhandig is.

Toch zijn fitnessexperts van mening dat sporters veel profijt hebben van creatine poeder. 

Creatine poeder gebruiken, aanrader of afrader?

Creatine poeder is voor de meeste mensen een aanrader om te gebruiken. De effecten van het supplement zijn namelijk voordelig voor je lichaam.

Daarnaast is creatine poeder de goedkoopste variant creatine die je kunt kopen.

Ook experts zijn dus erg te spreken over de werking van creatine poeder. Vooral je spieren zullen volgens hen veel hebben aan creatine poeder.

Wil jij dus creatine poeder gaan gebruiken? Probeer het eens, je zult er geen spijt van krijgen!


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *