Wat zijn de effecten van creatine op spiergroei?

Gepubliceerd door Johan op

effecten creatine spiergroei

Creatine is enorm populair onder sporters. Vooral mensen die aan krachtsport doen, gebruiken graag creatine. Het supplement heeft namelijk een positief effect op je spiergroei.

Maar wat zijn deze effecten van creatine op je spiergroei precies?

In dit artikel lees je over de grootste effecten van creatine op je spiergroei. Hierbij wordt ieder effect in detail uitgelicht. Verder lees je of creatine ook negatieve effecten kan hebben op je spiermassa.

Zo weet jij na dit artikel wat creatine doet met je spiergroei.

De grootste effecten van creatine op je spiergroei

Creatine is dus een erg nuttig supplement met verschillende fysieke en mentale voordelen. Wat creatine met je lichaam doet is voor de meeste mensen hetzelfde. Bijna iedereen merkt namelijk de voordelen van creatine op je spiergroei.

Hieronder lees je welke effecten creatine op je spiergroei heeft.

Meer uithoudingsvermogen in je spieren

Allereerst zorgt creatine voor meer uithoudingsvermogen in je spieren. Krachtsporters kunnen dankzij dit effect meer herhalingen doen van een oefening.

Hierdoor kunnen duursporters daarnaast bijvoorbeeld langer blijven lopen of fietsen.

Voor krachtsporters is het doen van meer herhalingen echter erg nuttig voor de spiergroei. Hoe meer herhalingen je doet, hoe zwaarder je spieren onder druk worden gezet. Dit zorgt dan weer voor een snellere toename van je spiermassa.

Creatine zorgt dus voor meer spiergroei, omdat je spieren simpelweg langer onder druk kunnen staan.

Meer spierkracht

Creatine zorgt verder voor meer spierkracht, vooral tijdens korte en intensieve oefeningen. Het supplement zorgt namelijk voor een extra spiervermogen in je spiermassa tijdens korte krachtinspanningen.

Vooral tijdens het droogtrainen is extra spierkracht dankzij creatine erg prettig. Je lichaam haalt dan namelijk minder energie uit voeding, omdat je aan het afvallen bent.

Hierdoor blijf je op een hoger niveau trainen en zal je spiermassa behouden blijven.

Meer spierkracht betekent natuurlijk dat je zwaarder kunt trainen. Dit staat dan weer gelijk aan een snellere spiergroei door creatine.

Zware oefeningen zorgen namelijk voor meer scheurtjes in je spieren, waardoor je in spiermassa aankomt.

Meer spierdefinitie

Tenslotte zorgt creatine naast spiergroei ook voor spierdefinitie. Deze spierdefinitie laat het lijken alsof je spieren vele malen groter zijn dan eerst.

Zeker aan het begin zullen je spieren veel meer opgepompt zijn dan voorheen. De eerste week zul je namelijk in gewicht toenemen door creatine.

Gelukkig bestaat dit gewicht alleen uit vocht en gaat het vooral in je spiermassa zitten.

Kan creatine ook negatieve effecten hebben op je spiergroei?

Over het algemeen heeft creatine geen negatief effect op je spiergroei. Het middel is namelijk lichaamseigen en heeft verschillende effecten op je fysieke gezondheid.

Ook bij langdurig gebruik zullen je spieren niet negatief worden beïnvloed door creatine.

Soms is creatine juist nuttig om effecten van andere middelen zoals alcohol tegen te gaan. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook met een vermoeiende kater een redelijk trainingsniveau behalen.

Wel wordt het als gezonde sporter natuurlijk afgeraden om teveel te drinken.

Wel is het belangrijk om altijd genoeg water te drinken als je creatine gebruikt. Als je dit niet doet, kun je namelijk uitdrogen. Creatine neemt namelijk veel vocht op en slaat het op in je spieren.

Creatine en spiergroei, het perfecte koppel?

Creatine is dus erg goed voor het versnellen van je spiergroei. Niet voor niets maken veel krachtsporters gebruik van het supplement.

Omdat creatine je uithoudingsvermogen en spiermassa dus bevordert, zul je sneller in spiermassa aankomen. Dit maakt het een ideaal supplement als je sneller grote spieren wilt kweken.

Wel is het belangrijk om zwaar te trainen, zodat je optimaal zult profiteren van creatine!

Bekijk hieronder de beste creatinesupplementen om perfect van start te gaan:


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *