Creatine voor en na – Ervaringen & Resultaten

Gepubliceerd door Johan op

creatine voor en na

Ben jij benieuwd naar de resultaten voor en na het gebruik van creatine? Dan wil je natuurlijk weten hoe je de effecten van creatine voor en na het gebruik opmeet.

In dit artikel lees je alles over het bijhouden van creatine resultaten.

Je leest welke resultaten je kunt verwachten als je creatine gebruikt. Verder lees je hoe je de progressie voor en na het creatinegebruik kunt opmeten.

Tenslotte lees je wat de ervaringen met creatine resultaten zijn van andere gebruikers.

Algemene creatine resultaten die je kunt verwachten

Creatine is een supplement dat je spiergroei positief beïnvloedt. Je kunt er dus vanuit gaan dat je door creatinegebruik meer spiermassa zult kweken. 

Het is echter niet dat je na het gebruik van creatine opeens je spiermassa verdubbelt. Je zult geleidelijk spiermassa blijven opbouwen, maar door creatine gaat dit sneller. 

Het is helaas niet mogelijk om exact te zeggen hoeveel spiermassa je aankomt door creatine. Dit is namelijk voor het grootste deel afhankelijk van je dieet.

Creatine geeft je daarbij net dat extra zetje om je spieren sterker en groter te maken.

Resultaten van creatine voor en na gebruik meten, zo doe je dat

Je wilt natuurlijk precies weten wat de resultaten van creatine voor en na gebruik zijn. Om de effecten van creatine goed te kunnen meten, kun je een aantal dingen doen.

Hieronder lees je hoe je de resultaten van creatine voor en na het gebruiken bijhoudt.

Je gewicht bijhouden

Allereerst is het belangrijk om je gewicht bij te houden. Creatine zal je in eerste instantie namelijk iets zwaarder maken. Maak je geen zorgen, dit extra gewicht bestaat alleen uit vocht.

Creatine zal dus geen vetmassa stimuleren.

Om je gewicht goed bij te houden stel je elke week een weegmoment in. Het beste moment hiervoor is in de ochtend, nadat je naar het toilet bent geweest.

Op dat moment heb je namelijk nog geen extra gewicht opgebouwd van bijvoorbeeld je ontbijt.

Het is de bedoeling dat je je gewicht enkele weken bijhoudt. De eerste week zul je dus aankomen, maar dat gewicht zal de weken erna waarschijnlijk weer afnemen. Het ligt er natuurlijk ook aan of je aan het droogtrainen of bulken bent.

Je vetmassa en spiermassa opmeten

Naast je gewicht zijn je vetmassa en spiermassa eigenlijk nog belangrijker. Als je door creatine aankomt in spiermassa, word je in totaliteit namelijk ook zwaarder.

In dat geval is aankomen juist wenselijk, omdat je dan dus in spiermassa groeit

De creatine resultaten kun je aan de hand van een meting van je lichaam bijhouden.

Je vetmassa en spiermassa opmeten doe je bij de dokter of in de sportschool. Voordat je met creatine begint, laat je een exacte meting doen. Deze basismeting vertelt je precies wat je vetpercentage en spiermassa is.

Als je een tijdje creatine hebt gebruikt naast het sporten, doe je weer zo’n meting. Je zult zien dat je na een aantal weken waarschijnlijk in spiermassa bent gegroeid.

Ook is de kans groot dat je vetmassa en vetpercentage zijn gedaald. 

Ervaringen met creatine resultaten uitgelicht

Online zijn ook verhalen te vinden met ervaringen van andere sporters. Zij hebben hun resultaten voor en na creatinegebruik in detail beschreven. Hierdoor krijg je een goed beeld van de exacte werking van creatine.

Volgens gebruikers merk je de eerste effecten van creatine al heel snel. Al na een week voelen zij zich sterker in de sportschool. Ook zien ze dat hun spieren meer zijn opgepompt dan voorheen. 

Verder merken gebruikers inderdaad dat zij in gewicht iets aankomen. Meestal gaat dit om ongeveer 1 tot 2 kilo, wat dus volledig bestaat uit vocht. De meeste gebruikers maken zich hier niet druk om, omdat het niet gaat om vetmassa.

Tenslotte zien gebruikers na enkele weken al flinke verschillen in hun vetpercentage. Zeker gebruikers die willen afvallen, merken na enkele weken al dat ze droger zijn.

Dit komt vooral door de groei in spiermassa. Creatine verbrandt in principe namelijk geen extra vet.

Creatine voor en na – Zijn de resultaten het gebruik waard?

De resultaten voor en na het gebruik van creatine mogen er dus zeker zijn. Je spiermassa zal namelijk flink groeien als je creatine gebruikt.

Wel moet je rekening houden met een kleine gewichtstoename aan het begin. Gelukkig bestaat dit gewicht uit vocht en gaat het vooral in je spieren zitten. Daarom is die gewichtstoename geen reden om geen creatine te gebruiken.

Het resultaat van creatine voor en na het gebruik is dus verbluffend. Je zult er daarom geen spijt van krijgen als je een creatinesupplement gaat gebruiken!

Wil jij na het lezen van dit artikel direct starten met het gebruik van creatine? Wij sluiten ons helemaal bij dat plan aan. Klik op de button hieronder om de beste creatinesupplementen te bekijken:


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *