Creatine voor het slapen – Wat zijn de effecten?

Gepubliceerd door Johan op

creatine voor het slapen nemen

Veel sporters maken gebruik van creatine. Sommige sporters nemen creatine tijdens hun ontbijt, anderen juist bij het avondeten. Maar kun je er ook voor kiezen om creatine voor het slapen in te nemen?

In dit artikel lees je of creatine voor het slapen innemen mogelijk is. Verder lees je of creatine voor het slapen zorgt voor andere effecten.

Tenslotte worden de eventuele voordelen van creatine voor het slapengaan benoemd.

Na dit artikel weet jij dus of je creatine kunt nemen voordat je gaat slapen, of dat je dit misschien juist beter niet kunt doen.

Kan ik creatine voor het slapen innemen?

Creatine kun je zonder problemen voor het slapen innemen. Het supplement heeft namelijk geen stimulerende effecten, zoals bijvoorbeeld pre workout dat wel heeft. 

Verder werkt creatine op lange termijn. Als je creatine dus ’s ochtends inneemt, verwerkt je lichaam het de hele dag door. Hierdoor zal de creatine ook voor het slapen nog actief zijn in je lichaam.

Uiteraard ligt het eraan waar je de creatine mee inneemt. Als je creatine inneemt met koffie of thee zul je wellicht minder goed kunnen slapen.

Dit ligt dan echter niet aan de creatine, maar aan de cafeïne uit je drankje.

Zijn er verschillen in de effectiviteit?

Het moment van inname maakt voor de werking van creatine niet uit. Creatine voor het slapen nemen werkt dus hetzelfde als creatine bij het ontbijt nemen. 

Op lange termijn is het echter wel goed om de creatine op hetzelfde moment te nemen. Op die manier wordt de inname van creatine namelijk een onderdeel van je dagelijkse structuur. 

Als jij je creatine dus graag voor het slapen neemt, kun je dit zeker doen.

Heeft creatine voor het slapen innemen voordelen?

Het innemen van creatine voor het slapen heeft geen directe voordelen. Wel kan creatine voor het slapen innemen indirect voordelig zijn. 

Allereerst kun je de creatine innemen met je laatste maaltijd voor het slapengaan. Veel sporters eten bijvoorbeeld nog kwark of nemen een eiwitshake voordat ze gaan slapen. Je kunt je creatine hier makkelijk in vermengen.

Verder vinden veel sporters het fijn om creatine altijd na hun training te nemen. Sommige mensen denken namelijk dat dit voordelen heeft op de werking.

Hier zijn geen bewijzen voor, maar je kunt natuurlijk het zekere voor het onzekere nemen.

Conclusie

Je kunt dus concluderen dat creatine voor het slapen geen probleem is. Het supplement werkt namelijk niet stimulerend en zal je nachtrust niet verstoren.

Het innemen van creatine voor het slapen heeft echter geen directe voordelen. Wel kan het fijn zijn om creatine altijd op een vast moment in te nemen. Wanneer je de creatine inneemt, maakt dus niet uit.

Wil jij dus creatine voor het slapen gaan gebruiken? Dan kun je dit zonder problemen doen!


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *