Creatine voor mannen – Top 5 & informatie

de beste creatine voor mannen

Krachtsport is een populaire bezigheid onder mannen. Veel mannen gebruiken daarbij supplementen om hun sportprestaties te verbeteren.

Creatine is een goed voorbeeld van zo’n sportsupplement.

In dit artikel lees je alles over creatine voor heren. Je krijgt een overzicht met de beste creatine voor mannen te zien en ook wordt de werking van creatine bij mannen uitgelicht.

Hierbij worden de voordelen en eventuele bijwerkingen op een rijtje gezet.

5x de beste creatine voor mannen 

Als je creatine wilt gebruiken, wil je natuurlijk wel de beste creatine kopen. Het is namelijk belangrijk dat je creatinesupplement optimaal werkt voor jou.

Hieronder vind je een overzicht van de 5 beste creatinesoorten voor mannen:

ProductHoeveelheidPrijsGebruik
1. Creatine Monohydraat – XXL Nutrition500g€26,995g/dag
2. Body and Fit CreaPure Creatine Monohydraat500g€23,993,4g/dag
3. Creatine Monohydraat – Absolute Fit Nutrition300g€24,905g/dag
4. Optimum Nutrition Creatinepoeder317g€28,993,4g/dag
5. Weider Mincronised Creatine Monohydrate310g€25,993,4g/dag

Hoe werkt creatine bij mannen?

Creatine is een lichaamseigen stof dat wordt geproduceerd uit voornamelijk vleesproducten. De stof wordt bij mannen en vrouwen evenveel aangemaakt.

Echter hebben mannen vaak baat bij meer creatine, omdat ze van zichzelf groter zijn.

Hieronder lees je meer over de voordelen en eventuele nadelen van creatine bij mannen.

De voordelen

Veel mannen het natuurlijk een groot voordeel dat creatine je spiermassa sneller laat groeien. Als je creatine gebruikt naast je krachttraining, zal je spiermassa namelijk sneller toenemen.

Verder zorgt creatine bij mannen voor meer uithoudingsvermogen in de spieren. Hierdoor kun je bijvoorbeeld zwaarder trainen en meer herhalingen volhouden tijdens een set.

Eventuele bijwerkingen

Er gaan online verhalen rond dat creatine bij mannen vervelende bijwerkingen kan hebben. Zo zou creatine haaruitval veroorzaken, waardoor mannen sneller kaal zouden worden.

Dit is echter onzin, blijkt uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken.

Verder heeft creatine eigenlijk weinig tot geen bijwerkingen op het mannenlichaam. Alleen bij overmatig gebruik kan creatine zorgen voor buikkramp of diarree. Bij normaal gebruik van het supplement komt dit echter zelden voor.

Wat is de aanbevolen dosering creatine voor mannen?

Over het algemeen wordt het aangeraden om 3 tot 5 gram creatine per dag te nemen. Dit geldt voor mannen, maar eigenlijk ook voor vrouwen.

Mannen zullen dagelijks wel eerder 5 gram gebruiken, vrouwen hebben waarschijnlijk genoeg aan 3 gram.

Mannen die net beginnen met creatine denken vaak dat ze heel veel creatine moeten nemen. Hiervoor is de creatine laadfase in het leven geroepen. Tijdens deze fase neem je in plaats van 5 gram per dag, zo’n 20 gram.

De laadfase is echter niet nodig om de effecten van creatine te merken. Als je gewoon dagelijks 5 gram creatine neemt, zul je de effecten ook merken.

Conclusie

Voor sportende mannen heeft creatine dus zeker veel voordelen. Zeker op het gebied van spiergroei en spierkracht is creatine voor mannen erg nuttig.

Als mannen creatine dagelijks gebruiken, zullen zij het meeste effect merken. Hiervoor is dus 3 tot 5 gram voldoende voor een goed resultaat.

Ik kan iedere man in ieder geval aanraden om creatine te gebruiken. Het zal je trainingsniveau gegarandeerd verhogen!