Creatine voor vrouwen – Een nuttig supplement? (top 5)

creatine voor vrouwen

Als sportende dame heb je er vast weleens van gehoord, creatine. Dit supplement is namelijk enorm populair in de fitnesswereld. In dit artikel lees je daarom alles over creatine voor vrouwen.

De werking van creatine bij vrouwen uitgelicht en ook lees je welke hoeveelheid creatine voor vrouwen ideaal is. De voor- en nadelen hiervan worden tevens ook besproken.

Tenslotte krijg je een overzicht te zien met de beste creatine voor vrouwen. Na dit artikel weet jij dus welke creatine geschikt is voor jou, of dat je dit supplement beter niet kan gebruiken.

Wat is het nut van creatine voor vrouwen?

In de fitnesswereld is creatine al jaren enorm populair, vooral onder mannen. Ook voor vrouwen is creatine echter een zeer nuttig supplement. 

Allereerst geeft creatine voor vrouwen een enorme boost aan je spierkracht. Je zult namelijk zwaarder kunnen trainen dan voorheen en hierdoor dus sneller sterker worden.

Binnen een korte periode zul jij het niveau van je krachtoefeningen dus flink verhogen.

Verder heeft creatine voor vrouwen een positief effect op het uithoudingsvermogen van je spieren. Hierdoor zul je zware trainingen bijvoorbeeld beter kunnen volhouden. Ook zul je na een training beter en sneller herstellen.

Tenslotte is creatine bij dames erg goed voor de groei van je spieren. Je zult namelijk grotere en hardere spieren krijgen dankzij creatine.

Zeker als je vaak aan krachttraining doet, zal je spiermassa toenemen.

Hoeveel creatine hebben dames nodig?

Over het algemeen is het aantal gram creatine dat je dagelijks neemt 3 tot 5 gram. Dit is voor mannen en vrouwen meestal hetzelfde. 

Toch zul je zien dat creatine voor vrouwen vaak wordt gedoseerd op dagelijks 3 gram. De meeste dames zijn namelijk een stuk minder zwaar dan de gemiddelde man. Hierdoor hebben zij dus minder nodig van het creatinesupplement.

Zijn er ook nadelen?

Creatine is een van de veiligste supplementen om te gebruiken als sporter. Het supplement heeft namelijk geen bijwerkingen of gevaren voor je lichaam.

Ook voor vrouwen heeft het gebruik van creatine geen nadelige effecten.

Als je een nieraandoening hebt, wordt het gebruik van creatine overigens wel afgeraden. Creatine kan in dat geval namelijk slecht zijn voor je nieren.

Creatine voor vrouwen – Top 5

Er zijn weinig creatinesupplementen die speciaal voor vrouwen zijn gemaakt. De meeste creatine is namelijk voor mannen én vrouwen bedoeld. 

Het onderstaande lijstje bevat daarom niet alleen specifieke creatine voor vrouwen. Er staan ook creatinesupplementen tussen die voor iedere sporter geschikt zijn.

  1. NZVT Creatine Monohydraat
  2. Cabau Creatine
  3. XXL Nutrition Creatine Monohydraat
  4. Xone Creafusion
  5. Optimum Nutrition Creatinepoeder