Creatine en water drinken – Waarom is dit belangrijk?

Gepubliceerd door Johan op

creatine en water drinken

Gebruik jij dagelijks een creatine supplement? Dan heb je vast gemerkt dat je meer water drinkt dan voorheen. Ook heb je waarschijnlijk van andere sporters gehoord dat water drinken als creatinegebruiker belangrijk is. 

In dit artikel lees je alles over het belang van water drinken als je creatine gebruikt. Daarbij lees je ook hoeveel water je dan eigenlijk moet drinken. 

Na dit artikel weet jij dus hoe belangrijk water drinken is als creatine gebruiker.

Waarom is water drinken belangrijk als je creatine gebruikt?

Creatine is een middel dat veel vocht opneemt uit je lichaam. Dit vocht wordt daarna opgeslagen in je spiermassa.

Hierdoor worden je spieren groter en harder, wat vooral voor krachtsporters natuurlijk erg prettig is.

Dit betekent echter dat je minder vocht hebt voor de rest van je lichaam. Zo hebben je organen bijvoorbeeld ook water nodig om goed te kunnen functioneren.

Om je hele lichaam goed te laten werken, moet jij dus extra water gaan drinken.

Als je te weinig water drinkt, kun je bijvoorbeeld last krijgen van hoofdpijn. Ook kun je je een beetje flauw voelen of zelfs duizelig worden. Naast je creatine voldoende water drinken is dus erg belangrijk.

Hoeveel water moet ik drinken?

Gelukkig hoef je geen liters water extra te gaan drinken als je creatine gebruikt. Over het algemeen is drie glazen water extra per dag al meer dan genoeg. 

Normaal gesproken heeft een mens ongeveer 2 liter water nodig per dag. Als sporter ligt deze behoefte vaak al wat hoger, meestal op ongeveer 2,5 liter. 

Gebruik je echter dagelijks creatine en ben je bang voor een tekort aan water? Dan is het goed om meer dan 2,5 liter water per dag te drinken. Overdrijf dit echter niet, want dan moet je opeens om het halfuur naar de wc!

Te veel water drinken door creatine, kan dat?

Meestal hoef je niet bang te zijn dat je door creatine te veel water drinkt. Om te veel water binnen te krijgen moet je namelijk flink doordrinken.

Je nieren kunnen namelijk ongeveer een liter water per uur verwerken.

Als je sport moet je tijdens de training ongeveer een halve liter per uur drinken. Je lichaam verliest dan namelijk een hoop vocht omdat je aan het zweten bent. 

Als creatinegebruiker hoef je niet opeens een halve liter extra te drinken tijdens het sporten. Wel is het goed om dan een glaasje water extra te pakken tijdens je training.

Je zult door creatine dus niet zo snel te veel water drinken. De kans is groter dat je te weinig water drinkt als je creatine gebruikt!


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *