Vegan creatine – Bestaat dit en wat zijn de voordelen?

Gepubliceerd door Johan op

is creatine vegan

Ben jij veganist en wil je gebruik maken van creatine? Dan is vegan creatine het supplement voor jou. In dit artikel lees je alles over veganistische creatine.

Wat is vegan creatine? En wat zijn de verschillen tussen vegan creatine en standaard creatinesupplementen? Je komt het allemaal te weten.

Na dit artikel weet jij dus alles over vegan creatine!

Wat is vegan creatine?

Vegan creatine is een supplement dat niet is gemaakt met dierlijke producten. Er zijn dus alleen maar plantaardige of synthetische bestanddelen in deze creatine verwerkt.

Creatine (fosfaat) is een lichaamseigen stof dat in je lichaam voornamelijk uit vleesproducten en andere voedingsmiddelen wordt gehaald.

Daardoor hebben veel mensen die veganist zijn een laag creatinegehalte in hun lichaam. 

Vegan creatine is een dus geweldige manier voor veganisten om hun creatinegehalte te verhogen.

Is alle creatine veganistisch?

Veel creatinesupplementen zijn zonder problemen te gebruiken door veganisten. Hierdoor zijn er weinig merken die hun creatine verkopen als vegan creatine. 

Vaak staat het in de productomschrijving aangegeven of een creatinesupplement vegan is of niet.

De meest voorkomende creatinesoort, creatine poeder, is meestal niet met dierproducten gemaakt. Bijna elk soort creatine poeder wordt namelijk gemaakt met synthetische stoffen.

Synthetische stoffen zijn bestanddelen die in een laboratorium worden gemaakt. Check uiteraard van te voren even het etiket om misverstanden te voorkomen.

Bestaan er vegan creatine pillen?

Creatine pillen zijn in veel gevallen geschikt voor veganisten om te gebruiken. Er is echter wel een groot verschil tussen creatine capsules en creatine tabletten.

Creatine tabletten worden meestal gemaakt met synthetische stoffen. Ook de vulstoffen uit creatine tabletten zijn vaak synthetisch.

Veel creatine tabletten kun je dus zeker bestempelen als vegan creatine supplement.

Bij creatine capsules is de kans echter groot dat het omhulsel is gemaakt van gelatine. Gelatine is in de meeste gevallen wel een dierproduct. Hierdoor zijn creatine capsules dus niet vegan.

Het nut van vegan creatine voor veganistische sporters

Vooral krachtsporters maken graag gebruik van creatine voordat ze in de sportschool staan. Voor je spiergroei is creatine namelijk een zeer nuttig supplement.

Creatine zorgt namelijk voor meer uithoudingsvermogen en volume in je spieren.

Voor veganisten die aan krachtsport doen is vegan creatine daarom erg geschikt. Zij hebben vaak namelijk moeite met het vinden van vleesvervangers waar belangrijke voedingsstoffen in zitten. 

Aangezien creatine in vlees zit, is vegan creatine daar dus een mooie vervanger voor.

Conclusie

Voor alle sportende veganisten is creatine eigenlijk een onmisbaar supplement. Creatine geeft namelijk geweldige voordelen op het gebied van spiergroei en spierkracht.

Je kunt dus wel stellen dat je vegan creatine in dat geval zeker nodig hebt. Ga op zoek naar de juiste vegan creatine voor jou en kom achter de vele voordelen van dit supplement.


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *